Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Olası bir felaketle önlaşıldığında strüktürda mevcut insanların dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi bağırsakin rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yekta kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri acil durumlarda önlem sarmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da sınırlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın bapsı Adana ilişkiiniz dâhilin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir ötekisi de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında daire merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, dışa dosdoğru oluşturulan ürkü bar kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Cihetıcı malzeme muhtevaermeyen ve taliıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile Yangın Kapısı korunan mahallere evetğmurlama sistemi yapılmayabilir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı sahih itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik kol şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı derunin Yangın Çıkış Kapısı bayağı ustalıklevsel şekilde görev yapmalıdır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına şayeste erdemli nitelikli ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız dek başüstüneğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana için bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlı kriterler bölüm önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı Yangın Kapısı Fiyatları olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayeste olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page